De vijf stappen van organisatie naar sterk merk


Brand Your Business Now is een uniek programma waarin je via 5 stappen naar de branding van jouw organisatie toe gaat. We bieden dit in de vorm van een vijf-weekse online cursus, of we gaan gezamenlijk aan de slag in company. De 5 stappen zijn:


Stap 1. Jouw DNA

Hoe ziet jouw bedrijfsidentiteit eruit?
Wij geloven dat elke organisatie uniek is, een eigen visie en karakteristieken heeft en eigen ambities nastreeft. En dat het juist die eigenheid is, die mensen verbindt. Als iedereen hetzelfde is, biedt en wil, dan is er niets dat een klant aan een bepaald product bindt. Het is dus zaak om te gaan onderzoeken wie je bent en wat je te bieden hebt. Je eigenheid onderscheidt jou van al die anderen. Je gaat jouw bedrijfsidentiteit, de ziel van je onderneming, jouw unieke merk onderzoeken en in kaart brengen.


Stap 2.  Positionering

Hoe verover je jouw unieke plek binnen de markt?
Een goede positionering zorgt ervoor dat een consument jouw product of dienst voorkeur geeft. Een sterke positie ontstaat na het analyseren van wat er in de markt gebeurt. Met jouw unieke bedrijfs-DNA, waar is het dan handig om jouw plek in de markt te veroveren? Ontleed je omgeving en kom tot inzichten. Dit geldt zowel intern (binnen jouw bedrijf) als extern (in de markt).

Stap 3. Ijzersterke strategie

Wat is je ideale klant? En wat kun je doen om die naar jou toe te laten komen?
Strategie draait om denken in doelen; je bedenkt hoe je ergens kunt komen en waar je allemaal rekening mee moet houden. Wat is je USP? Wat is je merkbelofte? Waarmee ga jij je onderscheiden van de concurrentie? Keuzes maken is niet eenvoudig. Veel organisaties durven er niet aan, uit angst om klanten mis te lopen. Vanuit stap 1 en 2 bundel je jouw bevindingen in een ijzersterke brandings-strategie.

 

Stap 4. Het effect van communicatie

Wat hoort er nou eigenlijk bij een juiste bedrijfscommunicatie?
Communicatie is de markt vertellen dat je een prachtig product of dienst aanbiedt en is een belangrijk instrument als je keuzes kracht wilt zetten. Het Latijnse woord communicare slaat terug op ‘iets gemeenschappelijk maken’. In deze huidige tijd maken we de vertaling van de marketingstrategie naar de markt. Je communicatiemiddelen zoals bijv. je logo, huisstijl, website moeten 'matchen'. De teksten met een eigen 'tone of voice' vertalen je dna en je bedrijfsidentiteit. We maken onderscheid tussen interne (binnen het bedrijf) en de externe communicatie (naar de markt), en vormen een eenduidige verbinding met elkaar.

Stap 5. - Heldere marketing

Hoe kun je klanten binden en verleiden tot het aankopen van jouw product?
Marketing omvat alles wat te maken heeft met de manier waarop je een product of dienst verkoopt of in de markt zet. Het geeft antwoord op vragen als: hoe ziet je product eruit?, waar en aan wie wil je het aanbieden?, wat levert het die klanten op? wat zijn je USP’s ?, enz. Het is dus heel belangrijk dat je een plan hebt dat voor jou duidelijk maakt hoe, waar en aan wie je je product wilt afzetten. Daarnaast is het zaak dat je weet met welke mensen en middelen, en via welke media kanalen je de boodschap gaat vertellen.

 

Wat levert het op:


» Een ijzersterke branding

» structuur, richting en keuzes helder in beeld

» Beter zichtbaar in de markt

» Onderscheidend van concurrenten

» Meer omzet en Betere klanten

» Meer overzicht en structuur in je werk

 

Dit programma bieden wij op twee manieren aan:


In Company

Ben jij ondernemer, groot of klein, of werk je bij een organisatie en wil je begeleiding in company en gezamenlijk aan de slag te gaan om van de organisatie een brand (merk) te maken. Met ons programma gaan we aan de slag en werken we aan een glasheldere bedrijfsidentiteit en daarmee kun je de juiste strategische keuzes maken en richting geven aan communicatie. Het doel is het realiseren van betekenis, identiteit, zichtbaarheid in de markt, wat leidt tot betere klanten en meer omzet.
Een workshop of Masterclass bij jouw op de bedrijfsvloer?

Ik wil contact over de mogelijkheden van Brand Your Business Now in company


Online cursus

In vijf weken werk jij naar een heldere branding toe. Elke week krijg jij één opdracht toegestuurd via de mail. Print deze uit en neem er goede de tijd voor. We hebben het programma zo vertaald, dat de cursus heel duidelijk, simpel en bovendien interessant is om te doen! We geven handige voorbeelden, praktische tips en houden een overzichtelijke verhaallijn aan.
Lees meer over de online cursus

Ga meteen aan de slag! Start de Brand Your Business Now- online cursus via onze webshop!


Wist je dat...


Heineken heeft een verborgen slimmigheid in het logo verwerkt. De subtiel omhoog gedraaide -e associërt naar een glimlach, positiviteit en plezier. Deze ‘twist’ in de -e zou door Freddy Heineken zelf zijn bedacht. 

 

Het artikel is toegevoegd.