Business Branding


Steeds meer bedrijven weten hoe belangrijk het is om helder te zijn in wie ze zijn, wat ze doen, waar ze voor staan en wat anderen daarvan vinden. Deze identiteit van een organisatie heet ‘Branding’. Corporate branding is het inzetten van je bedrijfsnaam als merk in al je communicatie naar stakeholders. Het staat tegenover product branding, waarbij je enkel producten promoot bij consumenten.

Veel organisaties communiceren alleen wat ze doen. Het ‘waarom’, ‘waar staan we voor’ en ‘met welke idealen’ laten ze achterwege in hun communicatie en marketing. Dit terwijl jouw organisatie nooit precies hetzelfde is als de concurrent. Jouw dromen, visie, missie en vaardigheden verschillen altijd. Dit maakt jouw onderneming uniek en is precies wat mensen en medewerkers bindt aan jouw merk.

De consument kiest tegenwoordig niet alleen op basis van prijs, kwaliteit en service. 'Het goede gevoel' is wat 100% de doorslag geeft tegenwoordig. En om dat gevoel te kunnen oproepen, moet je de company branding helder hebben. Dat betekent: een scherp beeld hebben en uitdragen van je identiteit. Dát is precies waar ons programma Brand Your Business Now voor staat. Vanuit een unieke formule werk jij hier naartoe.

 

Re Branding

Merken worden bedacht, gaan een tijdje mee en dan kan het zijn dat een merk gedateerd aanvoelt. Het merk past niet meer in deze huidige tijd. Dan is het tijd om het merk onder de loep te nemen. Rebranding kan zeer effectief zijn als branding strategie maar het vereist wel een goede aanpak en focus binnen de organisatie. Bij rebranding blijft de merknaam hetzelfde, maar worden de strategie, producten, diensten en interne- en extern communicatie aangepast om het bestaande merk nieuw leven in te blazen. Het logo wordt gerestyled, opnieuw vorm gegeven. De huisstijl krijgt nieuwe kleuren, vormen, lettertype en een eigen ‘tone of voice’. De medewerkers van het bedrijf worden gedurende dit verandertraject betrokken en geïnformeerd over de nieuwe identiteit en veranderingen binnen de organisatie. Rebranding is een uiteindelijke een strategische keuze die genomen word na het formuleren van de organisatie identiteit en de positionering. Lees meer over Brand Your Business Now, ons uniek programma waarin je via 5 stappen naar de branding van jouw organisatie toe gaat.


Wil jij van je organisatie een Brand te maken?

Heb jij ondersteuning nodig om je company branding nu eens echt helder te formuleren en te communiceren? Maak een vrijblijvende afspraak met ons communicatiebureau.

 John Cornelisse, eigenaar Strandpaviljoen Plazand

Sinds enige jaren werken we samen met NPD communicatie. De samenwerking ontstond uit de behoefte om ons strandpaviljoen, wat we sedert 2011 exploiteren, verder te professionaliseren op het gebied van onze identiteit middels de communicatie- en mediakanalen. NPD bleek daarin de juiste partner. Met de slag die we met NPD hebben geslagen voor de toekomst hebben we een van ons strandpaviljoen een plek gemaakt die we promoten met de slogan “Culinair ontspannen aan het Zandvoortse strand”.
In de meest brede zin van het woord heeft NPD laten zien dat zij professioneel, adequaat en een betrouwbare partner zijn die hun ‘vrouwtje’ staat. We hopen nog lang met elkaar te mogen samenwerken!

John Cornelisse, eigenaar Strandpaviljoen Plazand
Het artikel is toegevoegd.