Business Branding


Steeds meer bedrijven weten hoe belangrijk het is om helder te zijn in wie ze zijn, wat ze doen, waar ze voor staan en wat anderen daarvan vinden. Deze identiteit van een organisatie heet ‘Branding’. Corporate branding is het inzetten van je bedrijfsnaam als merk in al je communicatie naar stakeholders. Het staat tegenover product branding, waarbij je enkel producten promoot bij consumenten.

Veel organisaties communiceren alleen wat ze doen. Het ‘waarom’, ‘waar staan we voor’ en ‘met welke idealen’ laten ze achterwege in hun communicatie en marketing. Dit terwijl jouw organisatie nooit precies hetzelfde is als de concurrent. Jouw dromen, visie, missie en vaardigheden verschillen altijd. Dit maakt jouw onderneming uniek en is precies wat mensen en medewerkers bindt aan jouw merk.

De consument kiest tegenwoordig niet alleen op basis van prijs, kwaliteit en service. 'Het goede gevoel' is wat 100% de doorslag geeft tegenwoordig. En om dat gevoel te kunnen oproepen, moet je de company branding helder hebben. Dat betekent: een scherp beeld hebben en uitdragen van je identiteit. Dát is precies waar ons programma Brand Your Business Now voor staat. Vanuit een unieke formule werk jij hier naartoe.

 

Re Branding

Merken worden bedacht, gaan een tijdje mee en dan kan het zijn dat een merk gedateerd aanvoelt. Het merk past niet meer in deze huidige tijd. Dan is het tijd om het merk onder de loep te nemen. Rebranding kan zeer effectief zijn als branding strategie maar het vereist wel een goede aanpak en focus binnen de organisatie. Bij rebranding blijft de merknaam hetzelfde, maar worden de strategie, producten, diensten en interne- en extern communicatie aangepast om het bestaande merk nieuw leven in te blazen. Het logo wordt gerestyled, opnieuw vorm gegeven. De huisstijl krijgt nieuwe kleuren, vormen, lettertype en een eigen ‘tone of voice’. De medewerkers van het bedrijf worden gedurende dit verandertraject betrokken en geïnformeerd over de nieuwe identiteit en veranderingen binnen de organisatie. Rebranding is een uiteindelijke een strategische keuze die genomen word na het formuleren van de organisatie identiteit en de positionering. Lees meer over Brand Your Business Now, ons uniek programma waarin je via 5 stappen naar de branding van jouw organisatie toe gaat.


Wil jij van je organisatie een Brand te maken?

Heb jij ondersteuning nodig om je company branding nu eens echt helder te formuleren en te communiceren? Maak een vrijblijvende afspraak met ons communicatiebureau.

 Joop Jansen, Advocaat Dexlegal

Wat is de identiteit van je organisatie? Waar sta je voor en waar ga je voor? Vragen die iedere serieuze ondernemer zichzelf zou moeten afvragen. De antwoorden op deze vragen vind je niet door even op een vrije middag hierover na te denken. Een serieuze ondernemer gunt zichzelf de tijd om aan de slag te gaan met het uitwerken van de antwoorden op deze vragen. Je wordt hier niet alleen zelf veel wijzer van, maar het helpt ook om te bepalen hoe andere stakeholders jou zien en hoe jij graag gezien wilt worden. Uiteindelijk zal zich dit vertalen in nog meer plezier in het nastreven van je doelen en het behalen van de gewenste resultaten.

Met de cursus ‘Brand Your Business’ heeft NPD Communications een unieke digitale cursus ontwikkeld waarmee je jezelf antwoorden kunt verschaffen op de vragen wat de identiteit van jouw organisatie is en waar je voor staat. Daarnaast biedt de cursus ook inzicht in bijvoorbeeld denkprocessen van klanten en zeer relevante hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van internetmarketing en merkontwikkeling die voor iedere ondernemer een absolute must zijn om te kennen.

De inhoud van de cursus is relevant voor ondernemers die op het punt staan om te gaan ondernemen, maar ook voor de meer door de wol geverfde ondernemer is het raadzaam om deze cursus te volgen. Het lesmateriaal is overzichtelijk, duidelijk en voorzien van een handig werkboek, maar ook van ondersteunde filmpjes met concrete voorbeelden. De cursus biedt niet alleen de mogelijkheid om jouw eigen bedrijfsidentiteit volledig af te pellen en op te bouwen maar ook om in 10 hoogwaardige lessen volledig op de hoogte te geraken van alle recente ontwikkelingen op het gebied van online klantgedrag, de kracht van social selling en internetmarkering.

Joop Jansen, Advocaat Dexlegal
Het artikel is toegevoegd.