Wat is Branding eigenlijk…?

Datum : 20-10-2017

Ken je deze nog: ‘Giroblauw past bij jou’? De belofte die de Postbank (nu ING) deed, was heel sterk. Nederlanders hielden echt van de Postbank. En dat is best bijzonder, want afgezien van de Triodos bank kun je stellen dat een bank niet direct warme gevoelens oproept. De Postbank pakte het anders aan. De organisatie begreep de Nederlander en bereikte die ook. Niet gericht op het grote geld, maar op jou als persoon. De Postbank positioneerde zich door zich af te zetten tegen de statige banken in hun ivoren torens. Een houding van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Ken je nog het lied ‘15 miljoen mensen’ van de Postbank? De boodschap was duidelijk; elke Nederlander is een uniek individu en verdient zijn eigen plek. De Postbank voerde dat concept door in alle uitingen, zowel intern als extern. Giroblauw past bij jou. Een goed voorbeeld van een Power Brand!


Branding is een veelomvattend begrip. In ons voorbeeld wist de Postbank met en perfecte Branding exact de juiste snaar bij de doelgroep te raken. De organisatie had de eigen identiteit glashelder en straalde dat ook in alles uit. De organisatie wist de doelgroep exact te bepalen, en maakte de juiste strategische keuzes om die ook te bereiken. Het bedrijf had heel duidelijk waar het stond, waar het voor ging en welke weg naar het doel leidde. Dat vergt kennis, inzicht en strategische keuzes. En dat is een vak apart. Het opzetten en onderhouden van een goede Branding houdt veel organisaties af van datgene waar zij zich op willen richten; hun eigen expertise.

Brand Your Business
Wij helpen nu al ruim 15 jaar ondernemers op de juiste weg. Om een goede plek in de markt te veroveren, een sterk merk te zijn, betere klanten te krijgen en meer omzet te behalen. Wij hebben onze kennis en ervaring gebundeld in een online cursus Brand Your Business. Zodat we meer organisaties kunnen helpen om op koers te raken en te blijven.


Met Brand Your Business leer je:
- Wie je bent, waar je voor staat en gaat met je organisatie;
- Waarom je doet wat je doet, zodat je je passie bewuster kunt uitdragen naar je doelgroep;
- Hoe je jouw meerwaarde kunt inzetten, betere klanten en meer omzet krijgt;
- Hoe je structuur en richting vindt voor je communicatievraagstukken;
- Wie je ideale klant is, en welke strategie je gaat gebruiken om die te bereiken;
- Hoe je klanten kunt binden en verleiden tot het doen van aankopen online en via social media marketing.

Uiteraard kunnen we deze ervaring en kennis ook in persoon en incompany met je delen.

Nieuwsgierig geworden?
https://www.brandyourbusinessnow.nl

Terug naar het overzicht


Joop Jansen, Advocaat Dexlegal

Wat is de identiteit van je organisatie? Waar sta je voor en waar ga je voor? Vragen die iedere serieuze ondernemer zichzelf zou moeten afvragen. De antwoorden op deze vragen vind je niet door even op een vrije middag hierover na te denken. Een serieuze ondernemer gunt zichzelf de tijd om aan de slag te gaan met het uitwerken van de antwoorden op deze vragen. Je wordt hier niet alleen zelf veel wijzer van, maar het helpt ook om te bepalen hoe andere stakeholders jou zien en hoe jij graag gezien wilt worden. Uiteindelijk zal zich dit vertalen in nog meer plezier in het nastreven van je doelen en het behalen van de gewenste resultaten.

Met de cursus ‘Brand Your Business’ heeft NPD Communications een unieke digitale cursus ontwikkeld waarmee je jezelf antwoorden kunt verschaffen op de vragen wat de identiteit van jouw organisatie is en waar je voor staat. Daarnaast biedt de cursus ook inzicht in bijvoorbeeld denkprocessen van klanten en zeer relevante hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van internetmarketing en merkontwikkeling die voor iedere ondernemer een absolute must zijn om te kennen.

De inhoud van de cursus is relevant voor ondernemers die op het punt staan om te gaan ondernemen, maar ook voor de meer door de wol geverfde ondernemer is het raadzaam om deze cursus te volgen. Het lesmateriaal is overzichtelijk, duidelijk en voorzien van een handig werkboek, maar ook van ondersteunde filmpjes met concrete voorbeelden. De cursus biedt niet alleen de mogelijkheid om jouw eigen bedrijfsidentiteit volledig af te pellen en op te bouwen maar ook om in 10 hoogwaardige lessen volledig op de hoogte te geraken van alle recente ontwikkelingen op het gebied van online klantgedrag, de kracht van social selling en internetmarkering.

Joop Jansen, Advocaat Dexlegal
Het artikel is toegevoegd.